Film: Mozizz otthon ezzel a 13 házinasival!

Szeretettel köszöntelek a Film Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3026 fő
  • Képek - 717 db
  • Videók - 2336 db
  • Blogbejegyzések - 761 db
  • Fórumtémák - 40 db
  • Linkek - 1613 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Film Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Film Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3026 fő
  • Képek - 717 db
  • Videók - 2336 db
  • Blogbejegyzések - 761 db
  • Fórumtémák - 40 db
  • Linkek - 1613 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Film Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Film Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3026 fő
  • Képek - 717 db
  • Videók - 2336 db
  • Blogbejegyzések - 761 db
  • Fórumtémák - 40 db
  • Linkek - 1613 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Film Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Film Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3026 fő
  • Képek - 717 db
  • Videók - 2336 db
  • Blogbejegyzések - 761 db
  • Fórumtémák - 40 db
  • Linkek - 1613 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Film Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

 Ropogtassatok saját pattogatott kukoricát, rágcsáljatok házi nachost salsával, és nézzétek kedvenc filmjeiteket otthon!

 

Három-négy gyerekkel moziba menni – diákigazolványra adott kedvezmény ide vagy oda – már egy egész vagyonba kerül. Ha teheted, inkább fizess elő egy filmcsatornára, készíts otthoni ropogtatnivalókat, és üljetek be együtt a házimoziba. Édes és sós rágcsák jönnek most, amelyeket te magad is elkészíthetsz, ráadásul adalék- és színezőanyag nélkül!

 

1/ Házi popcorn

 

Pattogatni való kukorica már a legtöbb nagy bevásárló helyen, sőt bioboltokban is kapható. Így sem egy fogyókúrás étek, de ártani nem árt, az biztos!

 

hozzávalók / 2 adag
  • 15 dkg csemegekukorica (pattogatni való)
  •  ízlés szerint
  • 1 ek vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0.25 citromból nyert citromlé
  • 0.25 db chili
elkészítés
  1. A vajat megolvasztjuk. Belereszeljük a fokhagymát vagy a chili paprikát, vagy a citromlevet - vagy bármi mást, amilyen ízű popcornt szeretnénk.
  2. Sózzuk.
  3. Egy uzsiszacskóba öntjük, utánaküldjük a kukoricát, és jól összerázzuk.
  4. Egy fazekat nagy lángra állított gázra teszünk, beleöntjük a kukoricát, rátesszük a fedőt. Időnként kicsit megrázogatjuk.
  5. Kb. 4 perc alatt elkezdenek kipattogni. Ha már sok kipattogott, levesszük a tűzről, levesszük a fedőt, és kivesszük a kész kukoricát. A még ki nem pattogott szemeket visszatesszük, és megvárjuk, míg elkészülnek.

2/ Füstös sült csicseriborsó

hozzávalók / 2 adag
  • 25 dkg csicseriborsó (1 kis konzerv)
  • 10 ek olívaolaj
  • 1 teáskanál citromhéj
  • 1 szál kakukkfű
  •  ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál füstölt pirospaprika
  • 1 kávéskanál chilipehely (aki csípősen szereti)
elkészítés
  1. A csicseriborsóról leöntjük a levet, és egy papírtörlővel bélelt tálcára öntjük pár órára száradni.
  2. Olívaolajat hevítünk egy nagy serpenyőben. Ha erősen szeretjük, beleszórjuk a chilipelyhet, aztán a citromhéjat és a kakukkfüvet. Pár másodperc alatt átadják illatukat és ízüket az olajnak.
  3. Ekkor jöhet a csicseriborsó. 5 perc alatt ropogósra sütjük úgy, hogy kívülről jó színt kapjon, majd kiöntjük egy tálba.
  4. Az olajba megpirítjuk a fokhagymaszeleteket is, és rászórjuk a csicseriborsóra. Füstölt paprikával, sóval, borssal fűszerezzük, melegen tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!

3/ Tortilla chips házilag4/ Paradicsomos-hagymás salsa
hozzávalók / 4 adag
  • 6 nagy db paradicsom
  • 1 nagy db lilahagyma
  • 1 csokor snidling
  • 1 csokor koriander
  • 1 lime-ból nyert limelé
  •  ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
elkészítés
  1. Forrásban lévő vízbe dobjuk a bevagdalt héjú paradicsomokat. Pár perc után hideg vízbe szedjük át őket, hogy a héjukat könnyedén lehúzhassuk.
  2. A paradicsomokat apró kockákba vágjuk, és egy nagyobb keverőtálba öntjük. Van, aki kivágja a belső magos részt, én úgy szeretem, ha jó szaftos marad a salsa.
  3. A tálba facsarjuk egy lime levét (aki szereti sózza, borsozza).
  4. Aprítsuk a többi zöldséget: a lilahagymát kisebb kockákba, a snidlinget és a koriandert nagyon apróra, szórjuk a paradicsomra, majd keverjük össze vele. Rögtön tálaljuk, frissen a legjobb. Jó étvágyat hozzá!
5 / Chips a sütőbőlHa túl korán veszed ki a sütőből, nem lesz ropogós, ha túl sokáig sütöd, megkeseredhet, de ha megtalálod a kellő pillanatot, életed legfinomabb chipsét készítheted. Tejfölös mártogatóssal a legfinomabb!
6/ Parmezánchips
7/ Tejfölös recept
8/ Ranch öntet
Mártogatni nem csak tortillát vagy chipset lehet: friss ropogós zöldségekhez ezt az öntetet készítsd!
hozzávalók / 2 adag
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 ek citromlé
  • 1 teáskanál dijoni mustár
  •  ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 közepes db újhagyma (lehet fokhagyma is)
  • 1 kk citromhéj
  • 3 ek görög joghurt
  • 2 teáskanál petrezselyem (aprítva)
  • 10 szál metélőhagyma (aprítva)
elkészítés
  1. Egy keverőedényben 3 rész olívaolajat, egy rész citromlevet, egy fél rész dijoni mustárt simára keverünk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  2. Az újhagymát megtisztítjuk, nagyon apróra vágjuk, és az öntethez adjuk. Citromhéjat reszelünk bele, és jól elkeverjük.
  3. Az öntethez adunk 3 nagy evőkanálnyi görög joghurtot, aprított metélőhagymát és petrezselymet, majd jól elkeverjük. Friss salátával öntetként vagy frissen vágott zöldségekkel mártogatósként tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!

9/ Fetadip - mártogatós
10/ Almachips
11/ Pirított kókuszos rágcsa
hozzávalók / 2 adag
  • 1 darab kókuszdió
  • ízlés szerint méz, cukor, fahéj, gyömbér egyéb ízesítő

elkészítés
  1. A kókuszdiót szakszerűen feltörjük, kiszedjük a kemény héjból a húst.
  2. Leszedjük róla a vékony, barna réteget, és nagyon vékony lapokra felszeljük (lehet késsel is dolgozni, de egy uborka szeletelőn végighúzogatni sokkal egyszerűbb:)).
  3. A lapocskákat serpenyőben megpirítjuk, közben megrázogatjuk, forgatjuk, hogy mindkét oldala ropogós legyen. 
  4. Még forrón, tetszés szerinti fűszerbe/fahéjba/cukorba hempergetjük őket, de az utóbbiakat akár már a serpenyőben is hozzászórhatjuk, hogy rákaramellizálódjon. Mézzel sütve is nagyon finom, bár natúr pirítva is isteni íze van. 
  5. Légmentesen zárva, szobahőmérsékleten akár egy hétig is eláll.
  6. Használhatjuk ételek díszítésére, vagy egy könnyű ropogtatni valónak, nasinak. 

12/ Mikádó a filmes rágcsa
13/ Sajtos almaszendvics
Forrás: http://www.nosalty.hu/

Címkék: mozis nasik

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu